Esimerkkien kuvat suurenevat klikkaamalla. Pohjatietona on hyvä tutustua käyttöliittymään esimerkiksi ohjatun kierroksen nspire.fi/opi avulla.
Lausekkeiden laskeminen ja sieventäminen
Laskeminen ja sieventäminen onnistuu Laskin -sovelluksessa tai matikkaruudun (CTRL M) sisällä Muistiinpanot -sovelluksessa. Matikkaruutuun kirjoitetaan laskulauseke ja painetaan Enter. Mikäli halutaan laskea likiarvo, painetaan CTRL Enter. Samalla tavalla Nspire pyrkii myös sieventämään lauseketta.
Polynomien kertolasku
Polynomien tulon laskeminen, eli sulkeiden avaaminen, onnistuu expand -komennolla. Komennon voi kirjoittaa näppäimistöltä, etsiä valikosta tai käyttää hiiren oikean pikavalintaa.
Vastaavasti lausekkeen muuntaminen tulomuotoon onnistuu factor-komennolla.
Yhtälöiden ratkaiseminen
Yhtälöiden ratkaiseminen onnistuu solve-komennolla. Komennon voi kirjoittaa näppäimistöltä, etsiä valikosta tai käyttää hiiren oikean ohjattua toimintoa.
Esimerkki ensimmäisen asteen yhtälö. Vastaavasti onnistuu myös esimerkiksi toisen asteen yhtälöiden ratkaiseminen.
Arvojen lukeminen kuvaajalta
Funktion piirtäminen onnistuu Kuvaajat -sovelluksessa. Kuvaajalle saa lisättyä pisteen kuvan valikosta tai vaihtoehtoisesti 5.0-versiosta alkaen pikanäppäimellä P. Pisteen koordinaatteja saa muokattua kaksoisklikkaamalla, jolloin pistettä voi käyttää funktion arvojen tai vaikkapa nollakohtien tutkimiseen.
Pisteen voi asettaa myös suoraan kuvaajien tai koordinaattiakseleiden leikkauspisteisiin. Mikäli pisteen koordinaatit ovat piilossa, koordinaatit saa esille hiiren oikean valikosta valitsemalla Koordinaatit ja yhtälöt.
Funktion tallentaminen muistiin ja funktion arvojen laskeminen
Funktioiden tallentaminen onnistuu merkinnällä f(x):=
Vaihtoehtoisesti lausekkeiden arvoja voi laskea sijoittamalla muuttujan arvot sijoitusmerkintää | käyttäen.
Yhtälöparin ratkaiseminen
Yhtälöparin ratkaiseminen graafisesti
Yhtälöparien ratkaiseminen graafisesti onnistuu Kuvaajat -sovelluksessa. Mikäli yhtälöt eivät ole muotoa y=2x+4, niiden piirtäminen onnistuu Relaationa. Tähän muotoon pääsee esimerkiksi pyyhkimällä = merkin pois oletuksena olevasta f1(x)= merkinnästä ja valitsemalla alimman kohdan Relaatio. Leikkauspisteet saa merkittyä Geometria -valikon Piste-toiminnolla tai 5.0 -versiosta alkaen pikanäppäimellä P.
Kuvaajan voi piirtää myös pikatoimintona valitsemalla esimerkiksi muistiinpanojen matikkaruudusta yhtälön ja hiiren oikean pikavalinnasta Kuvaaja.