TI-Nspire – Ohjelmointivaihtoehdot

TI-Nspire sisältää kolme eri vaihtoehtoa ohjelmoinnin harjoitteluun ja matemaattisten ongelmien ratkaisemiseen:

Python

Python on monipuolinen ja erittäin suosittu ohjelmointikieli moneen eri käyttötarkoitukseen. Pythonia on pidetty myös hyvänä vaihtoehtona ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi. Koska Python käyttää lauseiden ryhmittelyyn sisennystä, kieli opettaa kirjoittamaan helposti luettavaa koodia.

Pythonin math-kirjasto sisältää esimerkiksi piin, Neperin luvun ja trigonometriset funktiot. TI-Nspireä voi hyödyntää ohjelman osana kutsumalla laskujen tuloksia (recall_value) ja funktioiden arvoja (eval_function).

Siirry ohjeisiin

Esimerkkejä ja lisätietoja

Lue lisää

TI-Basic

TI-Basic soveltuu tilanteisiin, jossa halutaan hyödyntää Nspiren CAS-komentoja suoraan koodissa. Koodi voi sisältää myös matemaattisia erikoismerkkejä, kuten juuria ja integraaleja.

TI-Basic:n avulla voi luoda helposti omia CAS-toimintoja. Tallentamalla kyseisen tiedoston MyLib -kansioon, omat toiminnot ovat käytettävissä lähes yhtä helposti kuin ohjelman vakiotoiminnot. 

Siirry ohjeisiin

Esimerkkejä ja lisätietoja

Lue lisää

Lua


TI-Nspire Widgetit on kirjoitettu Lualla. Luan avulla on mahdollista luoda graafinen käyttöliittymä, joka näkyy TI-Nspiressä yhtenä sivuna. Luaa voi käyttää esimerkiksi peliohjelmointiin.

Luan matematiikkakirjasto sisältää matemaattiset perustoiminnot. Symbolinen laskenta on mahdollista Nspiren avulla hyödyntämällä komentoja math.eval() tai math.evalStr().

Siirry ohjeisiin

Esimerkkejä ja lisätietoja

Lue lisää