Mitä TI-Nspire™ -teknologia tarkoittaa?

<< 1. Tutustu  →  2. Aloita  →  3. Opi >>

Matemaattisten aineiden opiskeluteknologia usealle alustalle

TI-Nspire™ -teknologia toimii PC/Mac tietokoneilla, laskimeksi kutsutulla kämmenlaitteella ja iPad -tabletilla. Samat toiminnot ja tiedostot toimivat lähes poikkeuksetta kaikilla alustoilla. Voit aina valita tilanteeseen sopivimman välineen, avata aiemman asiakirjan ja käyttää tuttuja työvälineitä.

laptop, mobile phone and digital tablet pc computer

Kaikki tarpeellinen samassa

Et tarvitse opetella eri välinettä laskemiseen, dynaamisen geometrian tutkimuksiin tai taulukkolaskentaan. Et tarvitse myöskään erillistä kaavaeditoria tai ohjelmaa, jolla voit kirjoittaa matemaattista tekstiä. TI-Nspire sisältää työvälineet samassa usealle matematiikan, fysiikan ja kemian osa-alueelle.

Monipuolinen asiakirjarakenne

TI-Nspire -asiakirja (kaikki alustat) mahdollistaa sisällön jakamisen useille sivuille, jotka voivat muodostaa isonkin muistiinpanojen ja matemaattisten tutkimusten kokonaisuuden. Asiakirja on mahdollista jakaa eri tehtäviin, jolloin eri tehtävien vakiot tai funktiot eivät sekoitu keskenään. Tietokoneohjelmassa voi olla yhtäaikaa useita asiakirjoja avoinna, jolloin voit työstää useampaa asiakirjaa kerralla.

Näyttökuva 2016-09-02 kello 14.02.07

jatkuva-2

Välineet sähköiseen vastaamiseen

Muistiinpanot -sovelluksessa voit kirjoittaa tavallista tekstiä, kaavoja ja laskea laskuja, jolloin ratkaisusta muodostuu nopeasti selkeä kokonaisuus. Voit lisätä jakonäyttöön esimerkiksi Kuvaajat -sovelluksen, jolloin voit samassa näkymässä piirtää apukuviota miettiessäsi tehtävän laskennallista ratkaisua. Et tarvitse eri ohjelmaa eri vaiheiden suorittamiseen, jolloin ajatus ei katkea ohjelmaa vaihtaessasi.

Paljon valmista oppimateriaalia

TI-Nspire on kattavan työvälinekokoelman lisäksi alusta oppimateriaaleille. Nspire-käyttäjille on tarjolla runsaasti esimerkiksi fysiikan simulaatioita ja dynaamisia materiaaleja, jotka auttavat ymmärtämään matematiikan vaikeita käsitteitä. 

nayttokuva-2016-09-16-kello-22-26-07

nayttokuva-2016-09-16-kello-22-20-06

Inspiroivaa fysiikkaa 1 ja Inspiroivaa matematiikkaa 1

Jokainen Nspire -käyttäjä saa käyttöönsä ilmaisen oppikirjan FY1-kurssille. Oppikirja koostuu TI-Nspire tiedostoista, joissa on mukana runsaasti simulaatioita ja muita oppimista tukevia havainnollistuksia. Ensimmäinen versio kirjasta on julkaistu ja löytyy osoitteesta nspire.fi/fy1. Kirjaa kehitetään jatkuvasti.

Syksyksi 2017 julkaistaan myös Inspiroivaa matematiikkaa 1.

Luonnontieteen erityistarpeet huomioitu

Nspirellä voit laskea yksiköitä ja luonnonvakioita käyttäen. Geometria -sovelluksen työkaluilla onnistuu myös havainnekuvioiden, kuten voimakuvioiden piirtäminen. Lisäksi Nspireen on olemassa oma ilmainen lisäosa virtapiirien ja kemian rakennekaavojen piirtämiseen.

nayttokuva-2016-09-16-kello-22-22-56